Thuis
Actueel
 • Nieuws
 • Agenda

 • Dirigent
  Orkest
  Foto's
  Contact

  22 - 11 - 2009 - Geslaagd hafabraconcert


  HaFaBra herfstconcert was genieten geblazen. De entourage was sfeervol en zo ook de optredens van de deelnemende orkesten. Sporthal De Ropleal was gezellig aangekleed door onze vereniging en de sfeer bij de entree van de zaal was dan ook direct goed. Te gast waren Hallelujah uit Makkum en Brassband Crescendo.

  Een goed gevulde zaal kon om exact 20.00 uur als eerste luisteren naar de fanfareklanken van Studio. Studio verzorgde een gevarieerd en boeiend programma met onder andere zangsoliste Yfke Kampen, die The wind beneath my wings, zong. Verder had Studio een dixielandorkest met Pieter, Martha, Sjoerd en gastlid Dirkje Oosterveen, samen met Studio speelden zij Things van Robbie Williams. Dit zorgde voor nog meer sfeer en het publiek reageerde hier enthousiast op. Na Studio was de beurt aan Brasband Crescendo uit Workum. Crescendo begon met de pittige mars Sandstone Centennial en liet direct horen wat het verschil in klank is met een fanfare. Crescendo vervolgde met het koraal I can think of him en liet daarna een goede indruk achter met het grote werk Divertimento for Brass. De Dream en Heal the World vormden een mooi slot van het optreden van Crescendo.

  Na de pauze speelde Harmonie Halleluja uit Makkum hun programma, waarbij het grote werk Call of the Clan veel indruk maakte. Een prachtig werk werd goed uitgevoerd onder de inspirerende leiding van Nynke Jaarsma. Makkum sloot hun optreden af met het jazz/popnummer Mack the knife, waarin Ineke Dijkstra, dochter van de dirigente, liet horen niet alleen over muzikale, maar ook over uitstekende vocale kwaliteiten te beschikken. De toegift was ook voor haar rekening en zorgde daarmee voor een fantastische afstuiting van een leuke muziekavond.

  tekst:brassband Crescendo    Terug

  2008 Fanfare Studio It Heidenskip - Email - Disclaimer - Makke troch Roelof Fopma.nl