Thuis
Actueel
 • Nieuws
 • Agenda

 • Dirigent
  Orkest
  Foto's
  Contact

  01 - 05 - 2007 - 14 geslaagde muziekleerlingen Studio it Heidenskip


  Muziek vereniging Studio it Heidenskip staat bekend om zijn jonge korps. Dat is ook niet raar, want ook dit jaar zijn er weer een behoorlijk aantal leerlingen geslaagd voor een muziekdiploma A, B of C. Maar liefst 14 leerlingen van de vereniging konden bewijzen dat ze de muziek onder de knie hebben. Afgelopen woensdag tijdens onze muziekrepetitie werden de kandidaten even in het zonnetje gezet. Ze kregen een oorkonde en een mooie roos.

  Elk jaar is het weer bijzonder dat onze leerlingen slagen. "De één kan het wat beter dan de ander, maar om een diploma te halen is de muziekschool Ritmyk een onmisbare schakel", aldus de voorzitter Fouke de Vries. Op de muziekschool krijgen de leerlingen muziekles. Degene die voor het A-diploma gingen hadden in groepsverband les. Het is een nieuwe les op zet, waarbij je klassikaal les krijgt. Met zijn allen blazen waar 3 docenten de leiding hebben, als iemand iets niet kan word hij/zij apart genomen en word er individueel op de muziek gestudeerd. Leerlingen die voor het B- en C-examen gingen hadden individueel les.

  Ook erg belangrijk voor de leerlingen is het jeugdkorps. Studio heeft sinds kort een eigen jeugdkorps dat ruim 20 leden telt. Hier leren ze met elkaar te blazen, het is als het ware een opstapje voor het grote korps.    Terug

  2008 Fanfare Studio It Heidenskip - Email - Disclaimer - Makke troch Roelof Fopma.nl