FF Boeren! in uw regio?

 

 

Deze zomer staat weer voor de deur, dus dan is het ook  weer tijd voor FF Boeren! FF Boeren! komt van het Friese ‘efkes buorkje’, even de boer op. En dat is nou juist de bedoeling!

Na het grote succes van drie opendagen in 2017, is het in 2018 weer tijd voor een FF Boeren!-lunch. Deze zal plaatsvinden op 9 augustus 2018. Houd de site en Facebook in de gaten voor meer informatie.

Kom kijken, kom ruiken, kom luisteren, kom proeven, kom… en beleef het zelf! Kortom: kom voor een onvergetelijk leuk, leerzaam én gratis dagje uit voor jong en oud naar dit prachtige gebied en Beleef Gaasterland!

 

 

HOME PROGRAMMA BOEREN MEDIA ONTSTAAN LINKS CONTACT

Ontstaan

De inwoners van Gaasterland zijn bijzonder trots op hun gebied met zijn bossen, meren, boerderijen en weilanden. Niet voor niets heeft de streek het predicaat Waardevol Cultuurlandschap gekregen. Het landschap blijft mooi als het ook goed wordt onderhouden. Hierbij spelen agrariërs ook een grote rol.

 

Omdat de gemeente Gaasterland-Sleat sinds 1 januari 2013 opgegaan is in de nieuwe, grotere,  fusiegemeente ‘De Friese Meren’ ofwel ‘De Fryske Marren’, willen we graag laten zien wat dit unieke gebied te bieden heeft!

 

In 1996 is er voor de eerste keer zo’n zelfde soort project georganiseerd, onder de naam ‘Natuurlijk Gaasterland’. In die tijd was er grote beroering ontstaan in Gaasterland als gevolg van de onttrekking van vruchtbare landbouwgrond voor natuurdoeleinden in het EHS (Ecologische Hoofd Structuur)-plan. Een commissie van ‘wijze mannen’ moest er aan te pas komen om dit te verhinderen. Daarom heetten de opendagen toentertijd Natuurlijk Gaasterland.

 

De naam van het project ‘FF Boeren!’ komt uit het Fries: efkes buorkje, de boer op dus! Een vervolg op ‘Natuurlijk Gaasterland’, maar dan meer van deze tijd en met een nieuwe organisatie. De agrarische sector in Gaasterland is de afgelopen jaren flink doorontwikkeld, een reden om dit prachtige project weer op te pakken! In 2012 en 2013 hebben twee eerdere edities plaatsgevonden, een groot succes!

Agrariers Gaasterland

Rabobank

Roelof Fopma

Broekens

2015 - FFboeren.nl - info@harich.nl - Makke troch Roeloffopma.nl