FF Boeren! in uw regio?

 

 

Deze zomer staat weer voor de deur, dus dan is het ook  weer tijd voor FF Boeren! FF Boeren! komt van het Friese ‘efkes buorkje’, even de boer op. En dat is nou juist de bedoeling!

Op 3, 10 en 17 augustus van 11.00 – 18.00 uur opent het niet alleen het Gaasterlandse platteland, maar ook de agrariërs uit de Brekkenpolder zijn deuren voor iedereen! We hebben weer geprobeerd drie aantrekkelijke en afwisselende routes voor u samen te stellen. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje in een varkensstal, bij een schapenmelkerij, in een mooi natuurgebied of kom kijken bij het melken van de koeien.

Kom kijken, kom ruiken, kom luisteren, kom proeven, kom… en beleef het zelf! Kortom: kom voor een onvergetelijk leuk, leerzaam én gratis dagje uit voor jong en oud naar dit prachtige gebied en Beleef Gaasterland en de Brekkenpolder!

 

 

HOME PROGRAMMA BOEREN MEDIA ONTSTAAN LINKS CONTACT

Ontstaan

De inwoners van Gaasterland zijn bijzonder trots op hun gebied met zijn bossen, meren, boerderijen en weilanden. Niet voor niets heeft de streek het predicaat Waardevol Cultuurlandschap gekregen. Het landschap blijft mooi als het ook goed wordt onderhouden. Hierbij spelen agrariërs ook een grote rol.

 

Omdat de gemeente Gaasterland-Sleat sinds 1 januari 2013 opgegaan is in de nieuwe, grotere,  fusiegemeente ‘De Friese Meren’ ofwel ‘De Fryske Marren’, willen we graag laten zien wat dit unieke gebied te bieden heeft!

 

In 1996 is er voor de eerste keer zo’n zelfde soort project georganiseerd, onder de naam ‘Natuurlijk Gaasterland’. In die tijd was er grote beroering ontstaan in Gaasterland als gevolg van de onttrekking van vruchtbare landbouwgrond voor natuurdoeleinden in het EHS (Ecologische Hoofd Structuur)-plan. Een commissie van ‘wijze mannen’ moest er aan te pas komen om dit te verhinderen. Daarom heetten de opendagen toentertijd Natuurlijk Gaasterland.

 

De naam van het project ‘FF Boeren!’ komt uit het Fries: efkes buorkje, de boer op dus! Een vervolg op ‘Natuurlijk Gaasterland’, maar dan meer van deze tijd en met een nieuwe organisatie. De agrarische sector in Gaasterland is de afgelopen jaren flink doorontwikkeld, een reden om dit prachtige project weer op te pakken! In 2012 en 2013 hebben twee eerdere edities plaatsgevonden, een groot succes!

Rabobank

Roelof Fopma

Agrariers Gaasterland

Tjitte de Wolff

2015 - FFboeren.nl - info@harich.nl - Makke troch Roeloffopma.nl